Autor: Beta

Novi Sad
30.03.2024.
07:24 > 07:45
Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu osudio je blokadu rada Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.
  • StudentFilozofskogBg

    30.03.2024 22:24
    Podrska NS kolegama
    Protiv govora mrznje!
  • momciloNS

    30.03.2024 13:17
    @Marko
    Marko, hvala na odgovoru.
    Oko uzrpacije vlasti, urušavanja institucija i ostalih nedela protiv naroda i države nema nikakve sumnje da se potpuno slažemo.
    Ali ako pručamo o blokadama, "opozicija" je podržavala redom sva iživljavanja manjine nad većinom: taksiste, paore, advokate. Iako su to bili čisto ekonomski protesti i maltretiranja većine naroda.
    U konkretnom slučaju ne podržavam blokadu jer je to isto to: maltretiranje većine. Ali nije istina da nisu pokušali da se izraze kroz institucije studentskog parlamenta, zahteve dekanatu itd na koje nije bilo odgovora.
    A da li je bilo povoda: mislim da jeste. Ne znam kako se to desilo, ali postalo je nekako "moderno" i recimo napredno da se gradimo sami na sebe. Čovek je etiketirao celu jednu grupu, pogrdnim imenima nazivao verske poglavara, spominjao "okupacija prekodrinskih" itd. Ako to nije govor mržnje po definiciji, ja ne znam šta je.
  • Marko

    30.03.2024 10:21
    @momciloNS
    Blokada je legitimna onda kada nemate drugog izbora, blokade RIK-a i puteva su se dešavale jer je SNS korumpirao i zauzeo sve institucije ove države i poništio podelu vlasti na izvršnu, zakonodavnu i sudsku i njihovo nezavisno delovanje bez uticaja. Sve je u njihovim rukama. Sada fakultet blokira upravo taj SNS preko svojih infiltriranih kvazistudenata, a ako je neko kriv za govor mržnje postoji sud koji to treba da utvrdi, ili možda ne postoji? SNS treba pitati da li postoje (pravne) institucije ili ne? Neće vam proći manipulacija.
  • momciloNS

    30.03.2024 09:17
    Blokadom Republičke izborne komisije, skupštine Beograda, autoputa itd svih ovih godina ustanovljen je princip da je blokada legalan način da se predstavi svoje mišljenje. Lično mislim da je blokada bilo čega potpuno neprihvatljiva, ali princip je princip.
  • FiFa

    30.03.2024 08:56
    Zivijo Jovo
    Zivijo Jovo Bakic!
  • Fff

    30.03.2024 08:51
    Bravo za kolege! Zajedno protiv netolerancije i gluposti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna